Contact

Adresa: B-dul Bucuresti 40, Baia Mare
E-mail: office@tlbelectro.ro
tlbelectro@gmail.ro
Mobil: 0726 111 171

Nivelul de lumină recomandat.

By tlbelectro 8 ani agoNo Comments
Home  /  Noutati  /  Nivelul de lumină recomandat.

Cantitatea de lumină necesară pentru un iluminat ideal, depinde de foarte multe lucruri. În primul rând nu trebuie trecută cu vederea spațiul pe care dorim să îl luminăm. Apoi este foarte importantă și viziunea celui care își dorește corpurile de iluminat. Și nu în ultimul rând trebuie să ne gândim bine ce dorim să facem în spațiul care urmează să fie luminat. Nivelul de lumină este diferită pentru citit, gătit etc.

2

Unitate prin care măsurăm lumina proiectată se numește Lux. Lumina se măsoară la aproximativ 78 de cm distanță de la podea, asta doar dacă nu sunt situații care cer altfel de măsurători. Tocmai de aceea ne-am gândit că v-ar fi de mare ajutor o listă cu anumite nivele de lumină recomandate.

Dacă ne dorim să citim avem nevoie de aproximativ 300-500 lumen/mp, iar pentru zona de masă se recomandă aproximativ 200-550 de lumen/mp. Spațiile unde muncim, cum ar fi birourile, avem nevoie evident de o lumină mai puternică, tocmai de aceea se recomandă nu nivel de 1100-1200 de lumen/mp.

nivelul de lumină

Pentru alte spații, cum ar fi cele publice se modifică cerințele. Pentru anumite coridoare și scări se recomandă un nivel de lumină care să se situeze între 150-300 de lumen/mp. Pentru librării se recomandă un nivel de 500 lumen/mp.

Toate aceste sunt recomandări generale, ele pot fi diferite în funcție de spațiile dumneavoastră.

Category:
  Noutati
this post was shared 0 times
 000
About

 tlbelectro

  (107 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.