Contact

Adresa: B-dul Bucuresti 40, Baia Mare
E-mail: office@tlbelectro.ro
tlbelectro@gmail.ro
Mobil: 0726 111 171

Tipuri de becuri și utilizările lor

By tlbelectro 8 ani agoNo Comments
Home  /  Noutati  /  Tipuri de becuri și utilizările lor
tipuri de becuri

Sunt multe tipuri de becuri pe piață și toate au fost gândit să deservească într-un anume fel. Vom încerca să aducem „lumină” prin acest articol în ceea ce privește modul unde, când și de ce le putem folosi.

Becurile incandescente sunt cele mai comune surse de iluminat. Ele funcționează datorită modului în care folosesc electricitatea pentru a încălzi un filament din tungsten. Din păcate majoritatea luminii produse se dispersează, ceea ce face performanța Lumen per Watt să fie destul de scăzut. Un bec incandescent standard poate funcționa până la 700-1000 de ore. Se pretează în orice gospodărie.

Becurile halogen sunt un tip de bec incandescent. Datorită folosirii gazului halogen, aceste tipuri de becuri au o durată de viață mai lungă. Lumina produsă astfel este mult mai albă și eficientă. Datorită faptului că se încălzesc foarte tare, trebuie să avem grijă unde le amplasăm și cum le manipulăm. Da, sunt mai eficiente și au o durată de viață mai lungă, însă trebuie să fim atenți unde o folosim.

Becurile fluorescente funcționează datorită unor emisii de lumini ultraviolete. Aceste becuri au o durată de viață până în 20.000 de ore. Datorită faptului că emană puțină căldură, aceste becuri sunt foarte eficiente. Sunt ideale pentru spațiile de lucru, pivnițe, depozite etc. Becurile fluorescente au nevoie de balasturi pentru a funcționa corespunzător.

Becurile fluorescente compacte funcționează pe același principiu ca și becurile fluorescente. Doar că acestea sunt mai mici. Produc puțină căldură și sunt extrem de eficiente. De obicei au o durată de viață de până la 10.000 de ore.

Becurile LED sunt surse de iluminat fără filament, au un consum redus și o durată de viață lungă. LEDurile au început să fie o competiție pentru becurile tradiționale, dar deocamdată nu au lumenii suficienți pentru a fi cu adevărat o opțiune. Tehnologia avansează, iar cât de curând LEDul va fi prima opțiune pentru mulți.

 

Category:
  Noutati
this post was shared 0 times
 000
About

 tlbelectro

  (107 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.