Contact

Adresa: B-dul Bucuresti 40, Baia Mare
E-mail: office@tlbelectro.ro
tlbelectro@gmail.ro
Mobil: 0726 111 171

Șapte lucruri pe care nu le știi despre becurile LED.

By tlbelectro 8 ani agoNo Comments
Home  /  Noutati  /  Șapte lucruri pe care nu le știi despre becurile LED.
becurile led

7. O diodă emițătoare de lumină, sau LED, este o sursă de iluminat care cu ajutorul unui semiconductor transformă electricitatea în lumină. Becurile LED din ziua de azi sunt de 7-8 ori mai eficiente ca și becurile clasice. Cu ajutorul lor puteți să fiți mai eficienți. Reduce consumul de curent electric chiar și cu 80%!

6. LED-urile de calitate au o durată de viață de până la 25.000 de ore sau chiar mai mult. Asta înseamnă că rezistă cu până la 25 de ori mai mult ca și un bec clasic. Dacă le-am folosi 24 de ore pe zi, timp de 7 zile pe săptămână, asta ar însemna TREI ani de funcționare continuă.

5. Becurile incandescente folosesc doar 10% din electricitate, restul de 90% este căldura emanată. Becurile LED sunt mult mai eficiente!

4. Sursele LED sunt folosite în multe locuri pentru că sunt extrem de eficiente, ușor de întreținut, rezistente la șocuri și dețin abilitatea de a direcționa lumina într-o singură direcție.

3. Becurile LED nu conține mercur! Iar în urma unor studii s-a demonstrat că acestea au un impact mai puțin nociv asupra mediului înconjurător.

2. Primul LED a fost inventat de Nick Holonyak Jr. De atunci, tehnologia a avansat remarcabil, astfel că sursele LED au devenit din ce în ce mai accesibile. Până în 2030 se estimează că 75% din sursele de iluminat vândute vor fi becuri LED.

1. Dacă toate gospodăriile ar trece la iluminat cu becuri LED, SUA ar putea economisi până la 250 miliarde $. Ar putea scădea consumul de electricitate cu cel puțin 50% și ar evita emisia a 1800 tone de metri cubi de carbon.

Category:
  Noutati
this post was shared 0 times
 000
About

 tlbelectro

  (107 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.