Contact

Adresa: B-dul Bucuresti 40, Baia Mare
E-mail: office@tlbelectro.ro
tlbelectro@gmail.ro
Mobil: 0726 111 171

Iluminatul arhitectural de exceptie

By divasweb 9 ani agoNo Comments
Home  /  Noutati  /  Iluminatul arhitectural de exceptie
Iluminatul arhitectural de exceptie

Unul dintre obiectivele fundamentale al unui design, este iluminatul creeat in asa fel incat să provoace o reacţie emoţională din partea utilizatorilor clădirilor şi spaţiilor. Proiectarea iluminatului nu înseamnă doar să afişezi competenţă tehnică, ci şi să le oferi utilizatorilor unei clădiri sau ai unui spaţiu un sentiment aparte.

 

Estetica este un punct important în munca designerului, acesta avînd ca scop ridicarea potenţialului clădirii şi înnobilarea spaţiului prin soluţii discrete. Iluminatul arhitectural este una din principalele unelte ale unui specialist. Astfel, el are două posibilităţi: fie dispune elementele de lumină în “background” pentru o percepţie unitară a spaţiului, fie le aduce în prim plan şi le găseşte un rol emoţional, inedit, original.

architecture-lighting

Iluminatul arhitectural se bazează pe funcţionalitate, partea decorativă a corpurilor în sine fiind secundară. Nu designul contează în acest tip de iluminat, ci calitatea luminii revărsate în încăpere. Forma şi designul corpului de iluminat se alege abia după ce elementele tehnice au fost perfect realizate. În gama de elemente ce deservesc domeniul iluminatului arhitectural regăsim spoturi, profile, corpuri circulare pentru luminat punctual, wallwashere, lămpi de tavan, corpuri de iluminat incastrate în pavaj. Un capitol separat şi extrem de complex îl constituie ledurile. Pentru exterior, terasele, foişorul, piscina şi elementele de vegetaţie sînt luminate cu spoturi şi felinare, permiţînd deplasarea şi realizarea de activităţi pe timpul nopţii în curte, sporirea securităţii, punerea în valoare a unor perspective deosebite pe perioada nocturnă.

architectural1-kl

Iluminatul arhitectural pune accentul pe trei aspecte fundamentale în luminarea unei clădiri sau a spaţiului exterior. Primul aspect ţine de domeniul esteticii, imaginea clădirii după lăsarea nopţii, definirea acesteia prin lumină, atît de la exterior, cît şi din interior. Cel de-al doilea este cel ergonomic: cum ajută lumina în acţiunile pe care le întreprindem în locuinţă, puterea şi scopul pe care diferite tipuri de lumină îl au într-o încăpere. Cel de-al treilea este eficienţa energiei consumate şi certitudinea că nu sînt pierderi inutile prin extra luminare

In ultima vreme se pune accentul in iluminatul arhitectural pe corpurile de iluminat cu LED, care pe langa efectul vizual si punerea in valoare a arhitecturii, au un puternic avantaj si anume consumul redus de energie electrica.

Category:
  Noutati
this post was shared 0 times
 000
About

 divasweb

  (10 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.